Vegan cupcake σοκολάτας

cupcake σοκολάτας
Ποσότητα : 10 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 40 Λεπτά

Υπερόχα νηστίσιμα κεκάκια για να απολαύσεις εσύ και η οικογένεια σου χωρίς τύψεις!

Μπορείς να το συνοδεύσεις ιδανικά με τον καφέ σου ή τα παιδιά με το γάλα τους. Βέβαια δεν θα σε εμποδίσει κάποιος αν έχεις μία απογευματινή λιγούρα.

Φουλ σοκολατένια φουλ γευστικά!

Καλή επιτυχία!

Υλικά

0/8 Υλικά
  • Λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού και το γάλα αμυγδάλου.
  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, την ζάχαρη άχνη, την μαγειρική σόδα και το κακάο. Προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ομογενοποιηθούν.
  • Γεμίζουμε τα χαρτάκια μέχρι τα 2/3 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25-30 λεπτά.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ζεστό μπεν μαρί και απλώνουμε πάνω από τα κεκάκια. Τέλος, τρίβουμε λίγο φιστίκι Αιγίνης.