Category: Ορεκτικά
Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ.
Χρόνος μαγειρέματος:
5 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 5 Λεπτά
Υλικά
- Για τη γέμιση
- Για το πανάρισμα
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε στην άκρη. Ψιλοκόβουμε τη γαλοπούλα, την ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και γεμίζουμε τα μανιτάρια. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει καλά η γέμιση.
- Ετοιμάζουμε το κουρκούτι: σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη σόδα και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ηλιέλαιο και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να φτάσουμε στους 180⁰ C. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τα μανιτάρια και τα βουτάμε στο κουρκούτι και στη συνέχεια στα δημητριακά. Τα μαγειρεύουμε στο ηλιέλαιο για περίπου 4-5 λεπτά. Τα αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε.