Superfood σαλάτα με κέιλ, πίκλα κολοκύθι – αγγούρι και καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 30 Λεπτά

Υλικά

0/18 Υλικά
    Για την πίκλα κολοκύθι-αγγούρι
  • Για τα ψητά τοματίνια
  • Για το dressing
  • Για τη σύνθεση

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Για την πίκλα: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το νερό, το μηλόξιδο και τη ζάχαρη. Βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για 1-2 λεπτά περίπου.
  • Κόβουμε στο μαντολίνο το αγγούρι και το κολοκύθι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε καυτό το νερό με τη ζάχαρη και το ξίδι μέσα στο μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τη γεύση τα λαχανικά για τουλάχιστον 15 λεπτά.
  • *Μπορούμε να διατηρήσουμε την πίκλα στο υγρό αυτό μέσα στο ψυγείο εάν δεν το χρησιμοποιήσουμε όλο
  • Για τα ψητά τοματίνια: Σε ένα ταψάκι απλώνουμε τα τοματίνια. Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, αλάτι και ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά.
  • Για το dressing Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν καλά
  • Συνθέτουμε τη σαλάτα κέιλ με την πίκλα κολοκύθι - αγγούρι, τα ψητά τοματίνια, αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο, τα ραπανάκια και περιχύνουμε με το dressing.