Soft cookies σοκολάτας

Ποσότητα : 12 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 45 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ.

Υλικά

0/10 Υλικά

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη λευκή, την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι, τη βανιλίνη και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το χαρουπάλευρο. Χτυπάμε το μείγμα για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα και σιγά σιγά προσθέτουμε τα άλευρα.
  • Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Κρατάμε λίγα κομματάκια για να τα ρίξουμε πάνω στα μπισκότα και τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στο μείγμα χτυπώντας για μισό λεπτό ακόμα. Με ένα σκουπ (κουτάλα παγωτού) παίρνουμε ποσότητα ζύμης και την πλάθουμε μπαλάκια.
  • Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα πατάμε ελαφρά από πάνω και ρίχνουμε τα κομματάκια κουβερτούρας. Αφήνουμε 2 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους διότι θα απλώσουν στο ψήσιμο. Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως.
  • Ψήνουμε τα cookies όπως είναι παγωμένα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160⁰ C στον αέρα για περίπου 13-15 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.