Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
6 Servings
Δυσκολία:Μέτρια
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
1 Ώ.
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 10 Λεπτά
Υλικά
-
Για το cake
- Για την κρέμα
- Για το σιρόπι φράουλας
Εκτέλεση
- Για το cake: Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στον κάδο το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τους κρόκους, το βαλσαμικό και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο. Ρίχνουμε εναλλάξ τα στερεά υλικά και το γάλα στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης να ενσωματωθούν. Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα 24 εκ. και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 1 ώρα. Για να βεβαιωθούμε πως το cake έχει ψηθεί καλά το τρυπάμε με ένα μαχαίρι. Εάν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Για την κρέμα: Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το mascarpone, την κρέμα τυριού και το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε την κοσκινισμένη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας, βάζουμε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε το cake.