Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
3 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 3 Ώ. 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
10 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
3 Ώ. 20 Λεπτά
Γρήγορη και δροσερή πανακότα για να σερβίρεις στους αγαπημένους σου!!!
Υλικά
- Για την σάλτσα ανανά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί αλλά όχι να κοχλάσει.
- Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα βάζουμε στο κατσαρολάκι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σουρώνουμε σε έναν δοσομετρητή και μοιράζουμε σε 3 ποτηράκια τα οποία έχουμε στερεώσει σε μία φόρμα του κέικ να είναι στραβά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Για την σάλτσα ανανά
- κόβουμε σε φέτες τον ανανά. Κρατάμε 1 φέτα και τη βάζουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να καραμελώσει και από τις 2 πλευρές. Κόβουμε τον ανανά σε μικρά καρεδάκια.
- Τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαζί με την ζάχαρη, το νερό, το ρούμι και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Βράζουμε για 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε μέχρι να γίνει σάλτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη ρίχνουμε πάνω από την πανακότα. Τέλος, προσθέτουμε μικρά κομματάκια φρέσκου ανανά.