Πανακότα με ανανά (Pineapple panacota)

pineapple panacota
Ποσότητα : 3 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 3 Ώ. 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 10 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 3 Ώ. 20 Λεπτά

Γρήγορη και δροσερή πανακότα για να σερβίρεις στους αγαπημένους σου!!!

Υλικά

0/10 Υλικά
  • Για την σάλτσα ανανά

Εκτέλεση

0/7 Βήματα
  • Σε ένα μπολάκι με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν.
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί αλλά όχι να κοχλάσει.
  • Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα βάζουμε στο κατσαρολάκι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σουρώνουμε σε έναν δοσομετρητή και μοιράζουμε σε 3 ποτηράκια τα οποία έχουμε στερεώσει σε μία φόρμα του κέικ να είναι στραβά. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Για την σάλτσα ανανά
  • κόβουμε σε φέτες τον ανανά. Κρατάμε 1 φέτα και τη βάζουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να καραμελώσει και από τις 2 πλευρές. Κόβουμε τον ανανά σε μικρά καρεδάκια.
  • Τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαζί με την ζάχαρη, το νερό, το ρούμι και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Βράζουμε για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τον αστεροειδή γλυκάνισο και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε μέχρι να γίνει σάλτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη ρίχνουμε πάνω από την πανακότα. Τέλος, προσθέτουμε μικρά κομματάκια φρέσκου ανανά.