Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 5 Ώ.
Χρόνος μαγειρέματος:
1 Ώ.
Συνολικός Χρόνος:
6 Ώ.
Υλικά
-
Για την βάση
- Για την κρέμα
- Για την σύνθεση
Εκτέλεση
- Για τη βάση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα σε ένα αποσπώμενο σκεύος διαμέτρου 20 εκ. και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη κρέμα.
- Για τη κρέμα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το λεμόνι.
- Βάζουμε το σκεύος με τη κρέμα και το μπισκότο σε ένα μεγαλύτερο βαθύ ταψί και ρίχνουμε στο μεγάλο ταψί ζεστό νερό μέχρι τη μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C για μία ώρα. Βγάζουμε το σκεύος από το νερό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστόν 5 ώρες πριν ξεφορμάρουμε το γλυκό μας.
- Για το σερβίρισμα: Προσθέτουμε φιστίκια στην αλατισμένη καραμέλα και την απλώνουμε πάνω από το cheesecake. Τέλος, κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα snickers και προσθέτουμε από πάνω.