Lava cake σοκολάτας

Ποσότητα : 5 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 25 Λεπτά

Υλικά

0/7 Υλικά

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπέν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ενσωματώνουμε την μείγμα με την κουβερτούρα στα αυγά μαζί με την βανιλίνη και το αλεύρι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  • Βουτυρώνουμε τα τσέρκι διαστ. 8 εκ. ή τα φορμάκια σιλικόνης και τα γεμίζουμε τα 2/3 διότι θα φουσκώσουν ελαφρώς.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰ C για 13-15 λεπτά.