Fudge σοκολάτας με sorbet φράουλας

σοκολάτα
Ποσότητα : 4 Servings Δυσκολία:Μέτρια Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 30 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 45 Λεπτά

Υλικά

0/31 Υλικά
    Για την κρέμα λεμόνι
  • Για το σοκολατένιο κέικ
  • Για το crumble αμυγδάλου
  • Για το sorbet φράουλας
  • Για το σιρόπι φράουλας
  • Για τα μαριναρισμένα φρούτα

Εκτέλεση

0/9 Βήματα
  • Για την κρέμα λεμόνι Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα μας τα υλικά εκτός από τη λευκή κουβερτούρα. Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μα- γειρεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τα κομματάκια λευκής κουβερτούρας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς μέχρι να λιώσει η κου- βερτούρα. Περνάμε την κρέμα από ένα κόσκινο πι- έζοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης για να βγει λεία και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Πριν την σερβίρουμε την ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός να αφρατέψει και τη μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζα- χαροπλαστικής.
  • Για το σοκολατένιο κέικ Σε ένα μπολ ρίχνουμε την πραλίνα φουντουκιού, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Τοποθε- τούμε σε ένα ταψί 20Χ15 ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα. Ρίχνουμε τα τσιπς σοκολάτας στην επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 12-14 λεπτά.
  • Για το crumble αμυγδάλου Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε ζεστό μπεν μαρί και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχου- με μία ζύμη. Σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος απλώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε για πε- ρίπου 20 λεπτά στους 160° C στον αέρα ανακατεύο- ντας ανά 5 λεπτά για να πάρει ομοιόμορφο καστανό χρώμα.
  • Για το sorbet φράουλας Ρίχνουμε τα υλικά μας σε ένα μπλέντερ και τα πολ- τοποιούμε μέχρι να γίνουν λεία σαν γρανίτα. Μετα- φέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ και το διατηρούμε στην κατάψυξη. Εάν το σερβίρουμε την επόμενη μέρα καλό είναι να το βγάλουμε νωρίτερα ώστε να έχει πάλι την κατάλληλη σύσταση.
  • Για το σιρόπι φράουλας Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε μέ- τρια προς χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες και να λιώσει η ζάχαρη. Σουρώνουμε και αφήνουμε το σι- ρόπι να κρυώσει.
  • Για τα μαριναρισμένα φρούτα Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα φρούτα μαζί με το ρού- μι και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Για τη σύνθεση Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου και ξύσμα λεμόνι.