Croque madame

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 25 Λεπτά

Υλικά

0/16 Υλικά
    Για τη βάση
  • Για τη μπεσαμέλ
  • Για τη σύνθεση

Εκτέλεση

0/6 Βήματα
  • Για τη μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το θυμάρι. Σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Αφήνουμε να καβουρδιστεί ελαφρώς ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρώς. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το πεκορίνο και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Για τη βάση: Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Βάζουμε τα ψωμάκια να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τα αποσύρουμε σε ένα ταψάκι.
  • Απλώνουμε πάνω τους ομοιόμορφα τα μισά τριμμένα τυριά, έπειτα τη γαλοπούλα και στη συνέχεια τα υπόλοιπα τυριά. Σκεπάζουμε με την άλλη φέτα ψωμιού. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στο grill για 10 λεπτά.
  • Για τη σύνθεση: Απλώνουμε λίγη ρόκα σε ένα πιάτο και ρίχνουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε επάνω τα ψωμάκια και δύο αυγά τηγανητά και σερβίρουμε.