Chocolate Lava cake με σάλτσα raspberries

lava cake
Ποσότητα : 4 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 8 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 18 Λεπτά

Υπέροχα, αφράτα ατομικά σοκολατένια υγρά κεκάκια που κανείς δεν μπορει να αντισταθεί. Τα σερβίρεις ζεστά με μία μπάλα παγωτό δίπλα και μπόλικη σάλτσα raspberries. Δοκιμασέ τα και εσύ και θα γλύφεις τα δάκτυλά σου.

Υλικά

0/13 Υλικά
  • Για την σάλτσα

Εκτέλεση

0/6 Βήματα
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπέν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ενσωματώνουμε το μείγμα με την κουβερτούρα στα αυγά μαζί με την βανιλίνη και το αλεύρι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης.
  • Βουτυρώνουμε τα τσέρκι διαστ. 8 εκ. ή τα φορμάκια σιλικόνης και τα γεμίζουμε τα 2/3 διότι θα φουσκώσουν ελαφρώς.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰ C για 8-10 λεπτά.
  • Για την σάλτσα raspberries
  • Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά τα raspberries, την ζάχαρη, το ρούμι, το νερό και τα φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Σουρώνουμε από τα πολλά σποράκια των raspberries και επαναφέρουμε στο κατσαρολάκι. Ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας από τα σποράκια, τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να έχουμε μία δεμένη σάλτσα.

Tags

#cake  #chocolate  #lava cake