Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
12 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 40 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
12 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
52 Λεπτά
Αφράτα,μαστιχωτά, μαλακά μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να πάρει ελαφρώς καστανό χρώμα και να καβουρδιστεί. Το μεταφέρουμε αμέσως σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τις ζάχαρες, το αυγό, το ρούμι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα χυλό.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Τέλος, προσθέτουμε τα κομματάκια κουβερτούρας. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Παίρνουμε μίγμα με ένα σκουπ παγωτού και τα βάζουμε μικρά μπαλάκια απλωτά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ξεκουράζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 10-12 λεπτά. Τα μπισκότα πρέπει να βγούν ελαφρώς ρευστά από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.