Ποσότητα
:
4 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
50 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ.
Χοιρινό ραγού με παπαρδέλες. Ένα αγαπημένο Κυριακάτικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρέας καλά, Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το πελτέ τομάτας, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον κύβο, τον χυμό τομάτας, την κανέλα και το θυμάρι.
- Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει το κρέας, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
- Τέλος, ρίχνουμε τις παπαρδέλες που έχουμε βράσει 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.