Χοιρινό ραγού με παπαρδέλες

χοιρινό ραγού με παπαρδέλες
Ποσότητα : 4 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ.

Χοιρινό ραγού με παπαρδέλες. Ένα αγαπημένο Κυριακάτικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

0/15 Υλικά

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρέας καλά, Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Ρίχνουμε το πελτέ τομάτας, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον κύβο, τον χυμό τομάτας, την κανέλα και το θυμάρι.
  • Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει το κρέας, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Τέλος, ρίχνουμε τις παπαρδέλες που έχουμε βράσει 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο της συσκευασίας, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.