Category: Πίτες
Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
50 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 5 Λεπτά
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε μέχρι να χάσει τελείως τον όγκο του το σπανάκι.
- Σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά.
- Ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα μαζί με το σπανάκι, προσθέτουμε το cheddar, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σε μία ταρτιέρα 30 εκ. απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Το τρυπάμε με ένα πιρούνι στον πάτο και το ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C μόνο του. Στη συνέχεια απλώνουμε την γέμιση και ψήνουμε για άλλα 45-50 λεπτά. Εάν πάρει πολύ χρώμα απο πάνω και η σφολιάτα δεν έχει ψηθεί σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.