Τάρτα με σπανάκι, cheddar και τριμμένη παρμεζάνα

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 5 Λεπτά

Υλικά

0/9 Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε μέχρι να χάσει τελείως τον όγκο του το σπανάκι.
  • Σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά.
  • Ρίχνουμε το μίγμα με τα αυγά στην κατσαρόλα μαζί με το σπανάκι, προσθέτουμε το cheddar, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σε μία ταρτιέρα 30 εκ. απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας. Το τρυπάμε με ένα πιρούνι στον πάτο και το ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C μόνο του. Στη συνέχεια απλώνουμε την γέμιση και ψήνουμε για άλλα 45-50 λεπτά. Εάν πάρει πολύ χρώμα απο πάνω και η σφολιάτα δεν έχει ψηθεί σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.