Σούπα μωβ γλυκοπατάτας με κατίκι Δομοκού

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 1 Ώ. 10 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 20 Λεπτά

Υλικά

0/14 Υλικά
    Για την σούπα
  • Για τα μήλα
  • Για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
    Για την σούπα
  • Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰ C μέχρι να μαλακώσουν για 70' με 80' περίπου.
  • Τις ξεφλουδίζουμε με προσοχή και τις ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε την κρέμα και λίγο λίγο νερό για να το βοηθήσουμε να χτυπηθεί και να την φέρουμε στην επιθυμητή σύσταση.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το βαλσάμικο.
  • Για τα μήλα
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μαζί με το κρασί, την ζάχαρη, την κανέλα και τον αστεροειδή γλυκάνισο να μαλακώσουν για περίπου 40 λεπτά.