Ποσότητα
:
2 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
30 Λεπτά
Υλικά
-
Για τη σούπα βελουτέ
- Για τα κροστίνι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το τζίντζερ. Μόλις βγάλουν τα αρώματά τους σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά. Δεν θέλουμε να τον βράσουμε παραπάνω για να μην χάσουμε το όμορφο πράσινο χρώμα του. Με μια τσιμπίδα αφαιρούμε το δενδρολίβανο και το τζίντζερ.
- Με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τα στερεά υλικά από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγα από τα υγρά. Ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά ώστε να την φέρουμε στη σύσταση που επιθυμούμε. Στο τελευταίο χτύπημα που θα κάνουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη, το λεμόνι και το πιπέρι. Περνάμε τη σούπα από μια ψιλή σίτα για να είναι πιο βελούδινη η υφή της και σερβίρουμε.
- Για τα κροστίνι: Κόβουμε σε μπαστουνάκια το ψωμί. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Απλώνουμε τα ψωμάκια σε ένα ταψάκι και τα ραντίζουμε με το ηλιέλαιο. Τους δίνουμε γεύση με την πάπρικα, το σκόρδο και το αλάτι και τα ψήνουμε στους 150ᵒC στον αέρα για 10 λεπτά περίπου.