Category: Κρέας
Ποσότητα
:
6 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
3 Ώ. 45 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
4 Ώ. 55 Λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Απλώνουμε στον πάγκο κοπής την πανσέτα με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι το δέρμα ελαφρώς. Απλώνουμε χονδρό αλάτι και την αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη.
- Στη συνέχεια γυρίζουμε την πανσέτα με το δέρμα προς τα κάτω. Ανοίγουμε ελαφρώς με το μαχαίρι τις δύο άκρες να μεγαλώσει λίγο η επιφάνεια και αλείφουμε με τη μουστάρδα παντού.
- Απλώνουμε το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι. Στο κέντρο βάζουμε το σκληρό τυρί και τυλίγουμε σε ρολό. Δένουμε καλά με σπάγκο για να μην ανοίξει.
- Μεταφέρουμε το ρολό στη σχάρα του φούρνου έχοντας από κάτω ένα ταψί με αλουμινόχαρτο για να στάζουν τα υγρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 3 ώρες και μετά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C για άλλα 45 λεπτά, μέχρι το δέρμα να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Στο διάστημα αυτό θα χρειαστεί να γυρίσουμε 2-3 φορές το ρολό για να ψήνεται ομοιόμορφα.
- Κόβουμε τον σπάγκο και σερβίρουμε.
- Για τις πατάτες baby Πλένουμε τις πατάτες, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά.