Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 4 Ώ.
Υλικά
-
Για το μωσαϊκό
- Για το παγωτό φράουλα
- Για το σιρόπι
Εκτέλεση
- Για το μωσαϊκό: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα. Τοποθετούμε το μπολ πάνω απο ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό(προσοχή να μην ακουμπάει ο πάτος στο νερό. Αφήνουμε να λιώσουν και προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα με το χέρι, την άχνη, την βανιλίνη και το ρούμι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε μία φόρμα 30χ10 εκ. απλώνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε το μίγμα να δημιουργήσουμε μια λακούβα.
- Για το παγωτό φράουλα: Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει ελαφρώς. Δεν θέλουμε να γίνει σαντιγί, θέλουμε απλώς να αποκτήσει λίγο σώμα, να είναι δηλαδή ένα παχύρευστο υγρό. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ένα δοσομετρητή ρίχνουμε τις φράουλες με τα φύλλα δυόσμου και με ένα ραβδοπλέντερ τις πολτοποιούμε. Τέλος, προσθέτουμε τις φράουλες στο μίγμα με το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε το μίγμα στη λακούβα που έχουμε δημιουργήσει με το μωσαϊκό. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τις φράουλες με την ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν. Τις πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και αφήνουμε να κρυώσει.