
Ποσότητα
:
9 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
17 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 27 Λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το ηλιέλαιο με τις ζάχαρες για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά να γίνει κρέμα.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με το ηλιέλαιο ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης. Τέλος, ενσωματώνουμε και τα κομμάτια της κουβερτούρας.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας κενό μεταξύ τους διότι θα απλώσουν. Τα αφήνουμε για 1 ώρα στην κατάψυξη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 15-17 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τους απλώνουμε το φιστικοβούτυρο. *Αν θέλετε μπορείτε να τα βουτήξετε σε λιωμένη κουβερτούρα και στη συνέχεια σε αλατισμένα φιστίκια.