
Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
5 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
15 Λεπτά
Πεντανόστιμα μανιταροπιτάκια για να αξιοποιήσεις τα φύλλα που σου έχουν μείνει στο ψυγείο σου από παλιά συνταγή.
Στείλε μου τις εντυπώσεις σου στο instagram!
Καλή επιτυχία!
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αλατίζουμε. Μόλις μαλακώσουν και αυτά ρίχνουμε το αλεύρι. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, τον άνηθο και το τυρί. Ανακατεύουμε και τέλος δοκιμάζουμε σε αλάτι και πιπέρι.
- Κόβουμε τα φύλλα σε 4 ίσες λωρίδες. Κάθε μανιταροπιτάκι έχει 2 στρώσεις φύλλου. Βάζουμε στο κάτω μέρος μία κουταλιά από την γέμιση και τυλίγουμε σε τριγωνάκια. Στο τέλος βάζουμε λίγο νερό με ένα πινέλο στην άκρη για να κολλήσει καλά. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά ή εάν επιλέξουμε τον φούρνο ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.