Κολοκυθοκεφτέδες με dip πιπεριάς

κολοκυθοκεφτέδες
Ποσότητα : 12 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 5 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 20 Λεπτά

Ένα φαγητό που όταν το γεύεσαι σκέφτεσαι κατευθείαν το καλοκαίρι. Υπέροχοι, αφράτοι και νόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες.

Δοκίμασέ τους!

Υλικά

0/14 Υλικά
  • Για το dip πιπεριάς

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη. Τα μισά στο ψιλό και τα άλλα μισά στο χοντρό για να μας δώσουν σώμα.
  • Τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε δύο πρέζες αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Τα πιέζουμε με το χέρι να στραγγίξουν και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τα αυγά, τα μυρωδικά, το ψωμί, το φινόκιο, την φέτα, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρώς. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο να καλύψει το πάτο του τηγανιού. Τηγανίζουμε του κολοκυθοκεφτέδες και 2 λεπτά και από τις 2 πλευρές. Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε.
  • Για το ντιπάκι: Ρίχνουμε στο μπλέντερ την πιπεριά μαζί με το μαϊντανό και πολτοποιούμε. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι. Τέλος, Προσθέτουμε την πιπεριά και ανακατατεύουμε.