Κοκκινιστό γιουβέτσι με χταπόδι

Κοκκινιστό γιουβέτσι με χταπόδι
Ποσότητα : 4 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 1 Ώ. 10 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 25 Λεπτά

Γιουβέτσι χταπόδι μία συνταγή με αρώματα, γεύση και θάλασσα που πραγματικά θα την αγαπήσεις. Μαλακό χταποδάκι και μελωμένο κριθαράκι σίγουρη επιτυχία!

Υλικά

0/19 Υλικά
  • Για το γιουβέτσι

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι, τα φύλλα δάφνης, το αστεροειδή, το πορτοκάλι, το νερό και το μηλόξιδο και βράζουμε για 45-50 λεπτά σε μέτρια φωτιά σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
  • Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κριθαράκι, τον πελτέ τομάτας και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  • Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε την τομάτα, τον ζωμό χταπόδι, το νερό και το ξύλο κανέλας. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το κριθαράκι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
  • Τέλος, κόβουμε το χταπόδι κομματάκια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται, πιπέρι, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.