Ποσότητα
:
2 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
50 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ.
Υλικά
-
Για την γέμιση
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
- Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλέυρι και το αφήνουμε να καβουρδιστεί ελαφρώς.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός. μόλις αρχίσει να πήζει ρίχνουμε το πεκορίνο, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το θυμάρι.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε και αυτά στη μπεσαμέλ.
- Σε 2 τσέρκι διαστ. 25 εκ. ή σε ταρτιέρες διαστ. 25 εκ. απλώνουμε τις σφολιάτες. Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και μοιράζουμε την γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰ C για 45' με 50 λεπτά.