Κεικ νηστίσιμο με σαγκουίνι (vegan)

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ.

Υλικά

0/10 Υλικά
  • Για το γλάσο

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την σόδα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα υγρά υλικά και το ξύσμα και ανακατεύουμε.
  • Ενσωματώνουμε τα στερεά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός με απαλές κινήσεις.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σε μία φόρμα 22Χ10 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰ C για 45-50 λεπτά. Τρυπάμε με ένα μαχαίρι για να είμαστε σίγουροι πως έιναι έτοιμο.
  • Για το γλάσο: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν