Κέικ αμυγδάλου με glaze ροδιού

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ.

Υλικά

0/12 Υλικά
  • Για το glaze
  • Για το γαρνίρισμα φρέσκο ρόδι

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, την σόδα, το αλάτι και προσθέτουμε την ζάχαρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό πορτοκάλι και το αμυγδαλοβούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε τα υγρά στοιχεία στα στερεά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα σε μία φόρμα κεικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 50 λεπτά. Τρυπάμε με ένα μαχαίρι και εάν βγεί καθαρό το κέικ είναι έτοιμο.
  • Για το γλάσο: Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την άχνη και προσθέτουμε το χυμό ρόδι και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε το κέικ μόλις κρυώσει με το γλάσο και φρέσκο ρόδι.