Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
50 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ.
Υλικά
- Για το glaze
- Για το γαρνίρισμα φρέσκο ρόδι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, την σόδα, το αλάτι και προσθέτουμε την ζάχαρη.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο, το εκχύλισμα βανίλιας, τον χυμό πορτοκάλι και το αμυγδαλοβούτυρο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τα υγρά στοιχεία στα στερεά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μίγμα σε μία φόρμα κεικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 50 λεπτά. Τρυπάμε με ένα μαχαίρι και εάν βγεί καθαρό το κέικ είναι έτοιμο.
- Για το γλάσο: Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε την άχνη και προσθέτουμε το χυμό ρόδι και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε το κέικ μόλις κρυώσει με το γλάσο και φρέσκο ρόδι.