Γιουβαρλάκια με πλιγούρι

Ποσότητα : 3 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 45 Λεπτά

Υλικά

0/19 Υλικά
    Για τα γιουβαρλάκια
  • Για το σοτάρισμα
  • Για το αυγολέμονο

Εκτέλεση

0/3 Βήματα
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα περνάμε από αλεύρι.
  • Σε μία καυτή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό. Ρίχνουμε με μία κουτάλα τα μπαλάκια κιμά και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Ίσως χρειαστεί να ξαφρίσουμε 2-3 φορές.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το αυγολέμονο. Γυρνάμε την φωτιά στην κατσαρόλα στο χαμηλό και ρίχνουμε το αυγολέμονο. Ανακατεύουμε να απλωθεί και να δημιουργηθεί η σάλτσα. Προσοχή δεν ανακατεύουμε με κουτάλα αλλα κουνάμε την κατσαρόλα απαλά κυκλικά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό και σερβίρουμε.