Γαρίδες σε πάνκο με sauce tartar

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 5 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 25 Λεπτά

Υλικά

0/11 Υλικά
    Για τη σως
  • Για τις γαρίδες
  • Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Για την σως: Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιονέζα μαζί με το ψιλοκομμένο αγγουράκι και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα και το χυμό lime και σερβίρουμε.
  • Για τις γαρίδες: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πάνκο, τα φυλλαράκια από το θυμάρι, το αλάτι, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια.
  • Αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος αφήνοντας την ουρά. Στη συνέχεια αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι το έντερο.
  • Περνάμε τις γαρίδες πρώτα από το ασπράδι, στην συνέχεια στο μίγμα με το πάνκο. Επαναλαμβάνουμε την διαδιακασία άλλη μια φορά.
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά(180° C) προσθέτουμε λίγες λίγες τις γαρίδες και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και στην συνέχεια σερβίρουμε.