Category: Ορεκτικά
Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
5 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
25 Λεπτά
Υλικά
-
Για τη σως
- Για τις γαρίδες
- Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Για την σως: Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιονέζα μαζί με το ψιλοκομμένο αγγουράκι και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα και το χυμό lime και σερβίρουμε.
- Για τις γαρίδες: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το πάνκο, τα φυλλαράκια από το θυμάρι, το αλάτι, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα ασπράδια.
- Αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος αφήνοντας την ουρά. Στη συνέχεια αφαιρούμε με ένα μαχαιράκι το έντερο.
- Περνάμε τις γαρίδες πρώτα από το ασπράδι, στην συνέχεια στο μίγμα με το πάνκο. Επαναλαμβάνουμε την διαδιακασία άλλη μια φορά.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά(180° C) προσθέτουμε λίγες λίγες τις γαρίδες και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και στην συνέχεια σερβίρουμε.