Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
2 Servings
Δυσκολία:Μέτρια
Χρόνος προετοιμασίας: 3 Ώ.
Χρόνος μαγειρέματος:
45 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
3 Ώ. 45 Λεπτά
Βρες την συνταγή για τα τσουρέκια εδώ
Εκτέλεση
- Αντί για πλεξούδες κόβουμε την ζύμη σε 2/3 ισόποσα μπαλάκια και τα βάζουμε σε 2 διαφορετικά τσέρκι διαστ. 22 εκ. για μεσαίες βασιλόπιτες ή 3 τσέρκι διαστ. 18 εκ. για 3 μικρές βασιλόπιτες. Αφήνουμε σκεπασμένα να διπλασιαστούν σε όγκο, αλείφουμε με κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά.
- Για το γλάσο: Σε ένα μπολ ρίχνουμε 150 γρ. ζάχαρη άχνη, 10 γρ. κανέλα και 30 ml χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα και περιχύνουμε πάνω απο την βασιλόπιτα.