Αραβική φουσκωτή πίτα

Ποσότητα : 6 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 4 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 14 Λεπτά

Υλικά

0/6 Υλικά

Εκτέλεση

0/7 Βήματα
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  • Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μίγμα με την μαγιά και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο για 5-6 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ με λίγο λάδι την ζύμη, σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C και βάζουμε ένα ταψί ανάποδα μέσα.
  • Κόβουμε την ζύμη στα 6 και τα ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο, Δεν θέλουμε να την ανοίξουμε πολύ λεπτή, περίπου 2 εκατοστά σε πάχος.
  • Ρίχνουμε το ζυμαράκι στο ταψί και ψήνουμε για 4-5 λεπτά.
  • Γεμίζουμε με υλικά της επιλογής μας. Εγώ χρησιμοποίησα coleslaw, σουβλάκι χοιρινό και φρέσκιες τηγανιτές πατάτες.