Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
6 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
10 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
20 Λεπτά
Υλικά
- Για την γέμιση
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την σόδα, το baking powder και την βανιλίνη.
- Ρίχνουμε σε δύο στάδια εναλλάξ το γάλα με το μίγμα από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Δεν χρειάζεται πολύ ανακάτεμα.
- Με ένα σκούπ παγωτού παίρνουμε μπαλάκια και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 9 με 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Για την κρέμα; Σε ένα μπολ ρίχνουμε την λευκή κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και τον καφέ και λιώνουμε σε ζεστό μπεν μαρι. Μόλις γίνει λεία κρέμα προσθέτουμε το τυρί κρέμα και αφήνουμε να παγώσει καλά στο ψυγείο για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε. Θέλουμε η κρέμα να είναι σχετικά σφιχτή. Εάν χρειαστεί την αφήνουμε λίγο ακόμα στο ψυγείο.
- Βάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε σε ένα μπισκότο. Σκεπάζουμε με άλλο ένα να γίνουν σάντουιτσ. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και στα υπόλοιπα. Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και ανθό αλατιού.