Semifreddo με κεράσια και σάλτσα κερασιού

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 6 Ώ. Χρόνος μαγειρέματος: 5 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 6 Ώ. 5 Λεπτά

Υλικά

0/6 Υλικά
    Για το semifreddo
  • Για την σάλτσα κερασιού

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Για το semifreddo:Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε νερό και το βάζουμε να βράσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και τα 100 ml απο την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε πάνω στο κατσαρολάκι, προσοχή να μην ακουμπάει ο πάτος στο νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά να μην κοχλάζει το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια τους κρόκους μέχρι να φτάσουν στους 74 βαθμούς. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα να κρυώσει εντελώς και να αρχίσει να ασπρίζει.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος να γίνει σαν γιαούρτι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ενσωματωθεί. Τέλος, προσθέτουμε το μίγμα με τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Σε μία φόρμα 22Χ10 απλώνουμε μεμβράνη στον πάτο της. Ρίχνουμε το μίγμα του semifreddo και τέλος, απλώνουμε να πάνε παντού τα κεράσια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
  • Για την σάλτσα: Ρίχνουμε σε ενα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά τα κεράσια με την ζάχαρη και αφήνουμε να δέσει ο σιρόπι για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.