gnocchi πατάτας με αρωματική σάλτσα

gnocchi πατάτας με σάλτσα τομάτας
Ποσότητα : 3 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 20 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 3 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 23 Λεπτά

Ένα πιάτο που θα το αγαπήσεις!
Είναι αφράτα, γευστικά και τρομερά νόστιμα.

Δοκίμασε τα!

ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΕΔΩ

Υλικά

0/4 Υλικά
    ΓΙΑ ΤΑ ΝΙΟΚΙ
  • ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΟΜΑΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Εκτέλεση

0/7 Βήματα
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις ψήνουμε με την φλούδα στον φούρνο για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν στους 180°C .
  • Τις κόβουμε στην μέση και με ένα κουτάλι βγάζουμε την σάρκα και την βάζουμε σε ένα μπολ. Την πιέζουμε με ένα πιρούνι να γίνει ελαφρώς πουρές. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για να μην καούμε.
  • Ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό και το αλάτι και ζυμώνουμε. Θέλουμε να έχουμε μία ζύμη ελαφρώς κολλώδες.
  • Απλώνουμε αλεύρι στον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε σε λεπτό μπαστουνάκι την ζύμη. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια για να σχηματίσουμε τα νιόκι.
  • Τα αλευρώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί μέχρι να τελειώσουμε με όλα.
  • Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε τα νιόκι. Θα είναι έτοιμα μόλις ανέβουν στην επιφάνεια 2-3 λεπτά περίπου. Με μία τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα νιόκι στην σάλτσα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.