Flat bread με σάλτσα πιπεριάς και λουκάνικο

Ποσότητα : 4 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 30 Λεπτά

Υλικά

0/16 Υλικά
    Για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
  • Για το ζυμάρι
  • Για τη σως γιαουρτιού

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Για τη σάλτσα: Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε στην μέση. Βγάζουμε το κοτσάνι και τα σπόρια και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 20 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Τις ρίχνουμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε.
  • Για τη σως γιαουρτιού: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με λίγο νερό μέχρι να έχουμε μία πιο ρευστή υφή. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Για τη ζύμη: στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάτζο μέχρι να έχουμε μία λεία και ελαστική ζύμη για 7-8 λεπτά περίπου.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα περίπου.
  • Σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο κόβουμε την ζύμη σε τέσσερα ισόποσα μπαλάκια. Τα ανοίγουμε με τον πλάστη πάχους 1 εκ. Τα τρυπάμε με ένα πιρούνι και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για 10 λεπτά μόνα τους σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C και στη συνέχεια απλώνουμε τα υλικά και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 170° C.
  • Έχω χρησιμοποιήσει λουκάνικο κομμένο σε κυβάκια, φέτες τσένταρ και τυρί κρέμα