Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
12 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 2 Ώ.
Χρόνος μαγειρέματος:
30 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
2 Ώ. 30 Λεπτά
Υλικά
-
Για την ζύμη
- Για την γέμιση
- Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Για την ζύμη: Στο χλιαρό νερό διαλύουμε την μαγιά με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το αυγό, το μίγμα με την μαγιά και ανακατεύουμε με τον γάτζο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι και την κανέλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα βουτυρωμένο μπολ και την σκεπάζουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 60-90 λεπτά.
- Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ελάχιστο αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη σε τετράγωνο σχήμα και να έχεις πάχος περίπου 2 εκ.. Απλώνουμε με μία σπάτουλα το βούτυρο και στην συνέχεια απλώνουμε το μίγμα από τις ζάχαρες και την κανέλα που έχουμε αναμείξει σε ένα μπολάκι.
- Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε μικρά ρολάκια με ένα μαχαίρι ή οδοντικό νήμα περίπου 3-4 εκ. το ένα. Τα βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη για άλλα 45 λεπτά να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C στον αέρα μέχρι να ροδίσουν για περίπου 30 λεπτά.
- Για την επικάλυψη; Ρίχνουμε τα μύρτιλα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέμα τυρί, το βούτυρο, την άχνη, το ξύσμα, τα μύρτιλα και τοποθετούμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι που βράζει. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και στην συνέχεια σερβίρουμε