Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 3 Ώ.
Χρόνος μαγειρέματος:
10 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
3 Ώ. 10 Λεπτά
Υλικά
-
Για την βάση
- Για την κρέμα σοκολάτας
- Για την γκανάζ
Εκτέλεση
- Για την βάση: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα σε ένα τσέρκι με αποσπώμενη βάση 20εκ. και το πιέζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ρίξουμε την κρέμα.
- Για την κρέμα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να αφρατέψει και να λιώσει η ζάχαρη.
- Σε ζεστό μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ένα σύρμα χειρός μέχρι η υφή της να γίνει σαν γιαούρτι.
- Ρίχνουμε το κακάο, την κουβερτούρα και το ρούμι στο μπολ με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος, ρίχνουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα σιλικόνης. Απλώνουμε την κρέμα πάνω απο την βάση και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
- Για την γκανάζ: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία. Τέλος, περιχύνουμε το cheesecake.