Charlotte cake με κόκκινα φρούτα

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 4 Ώ. Συνολικός Χρόνος: 4 Ώ. 10 Λεπτά

Υλικά

0/13 Υλικά
  • ΓΙα την κρέμα
  • Για το σιρόπι
  • Για την σύνθεση

Εκτέλεση

0/6 Βήματα
  • Για τη κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολάκι με κρύο νερο για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα. Προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με την μαρμελάδα και το γάλα. Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης την σαντιγί. Τοποθετούμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Για το σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το νερό με την ζάχαρη και αφήνουμε μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το τσάι. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και το αφαιρούμε.
  • Για την σύνθεση: Βουτάμε τα σαβαγιάρ απο την πλευρά της ζάχαρης μέσα στο σιρόπι. Σε ένα τσέρκι διαστ. 20 εκ. φτιάχνουμε μία βάση στον πάτο και μετά όρθια το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε μία στρώση κρέμα, λίγη μαρμελάδα και φτίαχνουμε άλλη μία βάση απο σαβαγιάρ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και λίγη ακόμα μαρμελάδα και με ένα μαχαίρι κάνουμε γραμμές να δημιουργηθούν νέρα στην επιφάνεια. Τοποθετόυμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Προσθέτουμε τα φρέσκα φρούτα και σερβίρουμε.