Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
7 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
50 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ.
Υλικά
- Για τον πουρέ κολοκύθας
- Για το γαρνίρισμα άχνη ζάχαρη και τριμμένη κανέλα
Εκτέλεση
- Για τον πουρέ: Κόβουμε τις κολοκύθες στην μέση και του βγάζουμε τα κουκούτσια. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε νερό μέχρι την μέση. Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 190° C για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια παίρνουμε την σάρκα και την πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το βούτυρο.
- Για το κέικ: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον πουρέ κολοκύθας μαζί με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι, την κανέλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα στρογγυλό τσέρκι διαμ. 20 εκ. με λαδόκολλα και ψήνουμε στου 180°C στον αέρα για 50 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και μπόλικη κανέλα.