Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
6 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 2 Ώ. 30 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
10 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
2 Ώ. 40 Λεπτά
Υλικά
- Για την καραμέλα
- Για την σαντιγί
- Για το γαρνίρισμα κοσκινισμένο κακάο και αποξηραμένες μπανάνες
Εκτέλεση
- Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε. Το απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα τσέρκι 18 εκ. με αποσπώμενη βάση και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την καραμέλα.
- Σε ένα τηγανάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη με την γλυκόζη και αφήνουμε να λιώσει και να πάρει ένα καστανό χρώμα. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι έχουμε ζεστάνει την κρέμα γάλακτος. Μόλις η ζάχαρη γίνει καστανή ρίχνουμε μέσα την κρέμα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει λεία. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο εκτός φωτιάς μαζί με το αλάτι και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Την απλώνουμε πάνω από το μπισκότο και στην συνέχεια τις μπανάνες. Τοποθετούμε για 30΄ στο ψυγείο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να έχουμε μία σφιχτή σαντιγί. Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τις μπανάνες και βάζουμε το γλυκό για άλλη μια ώρα το γλυκό στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
- Σερβίρουμε με κοσκινισμένο κακάο και αποξηραμένες μπανάνες.