Ψωμάκια brioche

Ποσότητα : 4 Servings Δυσκολία:Μέτρια Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 40 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 25 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 2 Ώ. 5 Λεπτά

 

 

Υλικά

0/10 Υλικά

Εκτέλεση

0/3 Βήματα
  • Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα (όχι καυτό) μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στην άκρη, να ενεργοποιηθεί η μαγιά, περίπου 10 λεπτά. Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Με το γάντζο αρχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτοντας το γάλα με τη μαγιά και το βούτυρο σιγά σιγά. Μόλις αρχίσει να δημιουργείται μια ζύμη, προσθέτουμε το αλάτι, την παρμεζάνα, το αυγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μεγαλύτερη ταχύτητα για περίπου 5-7 λεπτά μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία και ελαστική.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την απλώνουμε σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και τη ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο, σκεπασμένη σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 1 ώρα. Κόβουμε μικρά μπαλάκια των 120 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τα ξανασκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά. Τα αλείφουμε απαλά με ένα πινέλο με τον κρόκο και τους ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180ᵒ C για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα κόψουμε.