Χειροποίητες ταλιατέλες με καπνιστό χέλι και σάλτσα με μοσχολέμονο

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία:Μέτρια Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 20 Λεπτά

Υλικά

0/17 Υλικά
    Για τις ταλιατέλες
  • Για τη σάλτσα

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Για τις ταλιατέλες: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι. Ανοίγουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στην αρχή ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη. Έπειτα συνεχίζουμε με τα χέρια μας, και ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να είναι λεία και ελαστική. Τη διαδικασία αυτή μπορούμε να την κάνουμε και στο μίξερ με το γάντζο.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Έπειτα την αλευρώνουμε και την περνάμε από τη μηχανή των ζυμαρικών να ανοίξει σε πολύ λεπτό φύλλο και στη συνέχεια από το μηχανισμό για τις ταλιατέλες. Εάν δεν έχουμε μηχανή ζυμαρικών, τότε αλευρώνουμε καλά τον πάγκο εργασίας, ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε σε λωρίδες. Βράζουμε τις ταλιατέλες για 2-3 λεπτά.
  • Για τη σάλτσα: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το χέλι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το καπνιστό χέλι και σβήνουμε με τη βότκα. Ρίχνουμε λίγο νερό, τα μπρόκολα και τα τοματίνια. Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, τον άνηθο, το χυμό μοσχολέμονου, αλάτι, πιπέρι, το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με λίγο ξύσμα μοσχολέμονου, φρέσκο κρεμμύδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.