Τσιπούρα με γλυκοπατάτα και σάλτσα με ταχίνι

Ποσότητα : 2 Μερίδες Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 30 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 5 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 35 Λεπτά

Υλικά

0/13 Υλικά
  • Για τη σάλτσα
  • Για τον πουρέ γλυκοπατάτας

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Για τον πουρέ: Καθαρίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομμάτια και βράζουμε τις γλυκοπατάτες για 25 με 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και το βαλσάμικο και με ένα πιρούνι πιέζουμε να γίνουν πουρές (η διαδικασία μπορεί να γίνει και στο μπλέντερ για πιο λεία υφή). Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Για τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη μαυροδάφνη με τη λεβάντα. Αφήνουμε να βράσει, να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μειωθεί λίγο η ποσότητα για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε, προσθέτουμε το ταχίνι και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Για τα σπαράγγια: Σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά βράζουμε νερό. Μόλις ξεκινήσει να κοχλάζει ρίχνουμε τα σπαράγγια. Τα βράζουμε για 3-4 λεπτά και σουρώνουμε.
  • Για την τσιπούρα: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε λίγο αλάτι στην πλευρά της πέτσας σε κάθε φιλέτο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.