Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
7 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 45 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
40 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 25 Λεπτά
Υλικά
-
Για την ζύμη
- Για την γέμιση
Εκτέλεση
- Για τη ζύμη Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό και το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder. Ζυμώνουμε ελαφρώς μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Προσοχή, δεν θέλει πολύ ζύμωμα. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Για τη γέμιση Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει και να γίνει καστανή καραμέλα. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες πάχους 3 εκ. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στην καραμέλα (προσοχή, θα αρχίσει να φουσκώνει) και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μήλα και το βούτυρο. Αφήνουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα μήλα και να έχουμε ένα λείο σιρόπι. Τέλος, προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα από το λεμόνι.
- Για τη σύνθεση Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας και με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 2 εκ. Την τοποθετούμε σε ένα τσέρκι ή σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. και τρυπάμε με ένα πιρούνι τον πάτο σε 5-6 σημεία. Ρίχνουμε τη γέμιση με τα μήλα και ψήνουμε στους 180° C για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μήλα και να ψηθεί η ζύμη. Εάν χρειαστεί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να ψηθεί η ζύμη και να μην πάρουν έντονο χρώμα τα μήλα.