Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 40 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
45 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 25 Λεπτά
Υλικά
-
Για την ζύμη
- Για την γέμιση
Εκτέλεση
- Για τη ζύμη Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό και το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και σε 2 δόσεις το νερό. Ζυμώνουμε ελαφρώς μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Προσοχή, δεν θέλει πολύ ζύμωμα.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Για τη γέμιση Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, το πράσο σε λεπτές ροδέλες και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σε ένα καυτό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το πράσο. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Αλατίζουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα τυριά. Ρίχνουμε στο μπολ τα λαχανικά από το τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Για τη σύνθεση Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας και με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 2 εκ. Την τοποθετούμε σε ένα τσέρκι ή σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. και τρυπάμε με ένα πιρούνι τον πάτο σε 5-6 σημεία.
- Ρίχνουμε τη γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40-45 λεπτά. Στο τέλος, ραντίζουμε με λίγο λάδι τρούφας. Εάν χρειαστεί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να ψηθεί η ζύμη και να μην πάρει έντονο χρώμα από πάνω.