Category: Ζυμαρικά
Ποσότητα
:
2 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
10 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
20 Λεπτά
Υλικά
- Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Xenia ποικιλίες Αθηνολιά & Κορωνέικη
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο της συσκευασίας.
- Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο XENIA και ρίχνουμε το σκόρδο. Αφήνουμε να σοταριστεί καλά για να βγάλει την γλύκα του 4-5 λεπτά περίπου.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το τσίλι και το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα ώστε να αρωματίσουμε το ελαιόλαδο. Σβήνουμε με λίγο νερό από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμόνι, το βούτυρο και αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εάν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο ακόμα νερό από τα ζυμαρικά.
- Τέλος, σερβίρουμε και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο ΧΕΝΙΑ.