Σπαγγέτι aglio e olio με τσίλι και δενδρολίβανο

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 10 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 20 Λεπτά

Υλικά

0/8 Υλικά
  • Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Xenia ποικιλίες Αθηνολιά & Κορωνέικη

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο της συσκευασίας.
  • Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο XENIA και ρίχνουμε το σκόρδο. Αφήνουμε να σοταριστεί καλά για να βγάλει την γλύκα του 4-5 λεπτά περίπου.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το τσίλι και το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα ώστε να αρωματίσουμε το ελαιόλαδο. Σβήνουμε με λίγο νερό από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμόνι, το βούτυρο και αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Εάν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο ακόμα νερό από τα ζυμαρικά.
  • Τέλος, σερβίρουμε και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο ΧΕΝΙΑ.