Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
6 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
12 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
22 Λεπτά
Υλικά
-
Για το σουφλέ
- Για την κρέμα
Εκτέλεση
- Αλείφουμε τα πυρίμαχα σκεύη μας με βούτυρο. Ρίχνουμε ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και κρυσταλλική ζάχαρη να πάει παντού στα τοιχώματα και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο. Για το σουφλέ
- Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε την κομπόστα να γίνει πουρές. Ρίχνουμε τον πουρέ σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Αραιώνουμε με ελάχιστο νερό το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Αφήνουμε να πάρει ένα βρασμό και απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα να γίνουν μαρέγκα. Παράλληλα προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά. Χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον πουρέ από το ροδάκινο και 1/3 της μαρέγκας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ενωθούν. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Γεμίζουμε τα σκεύη μας ομοιόμορφα μέχρι πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10-12 λεπτά. Για την κρέμα
- Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και τα αφρατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Κόβουμε σε μικρά καρεδάκια το ροδάκινο και το προσθέτουμε και αυτό. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε.