Category: Ορεκτικά

Ποσότητα
:
4 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
15 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
30 Λεπτά
Υλικά
- Για τη σάλτσα λεμονιού
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 10 λεπτά να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τεμαχίζουμε το κολοκύθι περίπου 2 εκατοστά, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε μεγάλα τετραγωνάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Μόλις βράσουν οι πατάτες τις κόβουμε στη μέση και τις ρίχνουμε στα υπόλοιπα λαχανικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη μουστάρδα, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη και αλάτι και ανακατεύουμε.
- Βρέχουμε τα καλαμάκια και αρχίζουμε να περνάμε τα λαχανικά εναλλάξ. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι έτσι ώστε να στηρίζονται οι δύο άκρες από το καλαμάκι στα τοιχώματά του για να μην ακουμπάνε τα λαχανικά στον πάτο του.
- Ψήνουμε τα σουβλάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ᵒ C στις αντιστάσεις για 15 λεπτά να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Για τη σάλτσα λεμονιού
- Βάζουμε σε έναν δοσομετρητή το λεμόνι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το αλάτι. Με ένα ραβδομπλέντερ τα χτυπάμε και ρίχνουμε σιγά σιγά σαν κορδόνι το ηλιέλαιο. Μόλις ενσωματωθεί το ηλιέλαιο, με τον ίδιο τρόπο ρίχνουμε και το ελαιόλαδο.