Σβίγκοι

Ποσότητα : 3 Servings Δυσκολία:Μέτρια Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 5 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 20 Λεπτά

Υλικά

0/8 Υλικά

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με το νερό να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Όταν η ζύμη γίνει λεία βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να στεγνώσει η ζύμη και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς, 5 λεπτά περίπου.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας καλά κάθε φορά μέχρι να πήξει και να γυαλίσει η ζύμη. Θα πρέπει να πέφτει από την κουτάλα όταν την κουνάμε.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Ζεσταίνουμε το λάδι στους 180ᵒ C. Κόβουμε τη μύτη από τη σακούλα ζαχαροπλαστικής και πάνω από το κατσαρολάκι ρίχνουμε κομμάτια ζύμης περίπου τριών εκατοστών.
  • Τηγανίζουμε τους σβίγκους για 3 με 5 λεπτά να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Τους αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περίσσιο λάδι. Τέλος, τους περνάμε από τη ζάχαρη και την κανέλα και σερβίρουμε.
  • Tip: Αν δεν έχουμε θερμόμετρο για να μετρήσουμε τη θερμοκρασία του λαδιού, μπορούμε να ρίξουμε λίγο αλεύρι στο λάδι. Αν δεν κάτσει στον πάτο και αρχίζει να τηγανίζεται, τότε το λάδι είναι έτοιμο.