Category: Σαλάτες
Ποσότητα
:
2 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
5 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
15 Λεπτά
Μία άκρως δροσερή, πανεύκολη και γευστική σαλάτα στο τραπέζι σου με πεπόνι, σύγκλινο και λιαστή τομάτα!
Καλή απόλαυση!
Υλικά
- Για το dressing
Εκτέλεση
- Για το dressing πεπονιού: Ρίχνουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι, το πεπόνι, την λιαστή τομάτα, το αλάτι και πολτοποιούμε. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
- Για την πίκλα κρεμμυδιού Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, το ξίδι, την ζάχαρη, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τους κόκκους πιπεριού και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα μπολ που να κλείνει αεροστεγώς και ρίχνουμε τα υγρά στοιχειά καυτά πάνω από το κρεμμύδι και κλείνουμε το μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει πριν το σερβίρουμε. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
- Για το ανθότυρο: Τρίβουμε με τα χέρια το ανθότυρο και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να πάρει ελαφρώς χρώμα.
- Για το σύγκλινο: Το ρίχνουμε σε ένα καυτό τηγάνι για 2-3 λεπτά να καραμελώσει ελαφρώς.
- Για την σύνθεση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ανάμεικτα σαλατικά, ρίχνουμε το σύγκλινο, μισό ανθότυρο, αλάτι, λίγο dressing, πικλα κρεμμυδιού και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε την σαλάτα σε ένα πιάτο και τελειώνουμε με το υπόλοιπο ανθότυρο, τις λιαστές τομάτες, το αμύγδαλο, τις μπουκίτσες πεπονιού και σερβίρουμε.