Σαγανάκι γαρίδας με φέτα

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 25 Λεπτά

Υλικά

0/12 Υλικά

Εκτέλεση

0/3 Βήματα
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες απο το έντερο και το κεφάλι. Κρατάμε τα κεφάλια και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο να σοταριστούν. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά απο την μία πλευρά και τις αποσύρουμε. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Μόλις μαλακώσουν σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τον ζωμό γαρίδας και τη σάλτσα τομάτας και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτία.
  • Επαναφέρουμε τις γαρίδες, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μάραθο,το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και ανακατέυουμε. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε και την τριμμένη φέτα. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.