Category: Κυρίως

Ποσότητα
:
2 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
30 Λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε κυβάκια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε λίγο νερό στα αποξηραμένα μανιτάρια.
- Σε ένα καυτό τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα σοτάρουμε καλά να πάρουν χρώμα και να φύγει η υγρασία τους.
- Τα αποσύρουμε από την φωτιά και τα ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι.
- Επαναφέρουμε το τηγάνι στην φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει ελαφρώς. Επαναφέρουμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε τα αποξηραμένα, το σκόρδο, το ρύζι και σοτάρουμε για ένα λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το νερό από τα αποξηραμένα μανιτάρια και τον μισό ζωμό λαχανικών.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, μόλις τραβήξει τον ζωμό, προσθέτουμε λίγο ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να βράσει το ρύζι αλλα να κρατάει λίγο.
- Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, το λάδι τρούφας και αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα κρεμμώδες ριζότο.